Σύνδεση
Άρθρα
Περιοχή μελών
Υπηρεσίες
Άμεσα μηνύματα

Συνδεμένοι χρήστες

0 μέλη είναι σε σύνδεση
Περισσότερα »
 

Αρθρογραφία
» FishFinder » Αρθρογραφία » Ενημερώσεις » Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

                                                                             Δελτίο Τύπου






Οι Αλιευτικοί Σύλλογοι του Νομού Ρεθύμνης, διαμαρτύρονται έντονα για την αθέτηση από τον Υπουργό Γεωργίας της υπόσχεσης του περί ανάκλησης της Υπουργικής απόφασης 164198/2008 για μείωση του ορίου αλιείας στις Μηχανότρατες από το 1,5 στο1 μίλι από την ακτή.
 
Η αλιευτική περίοδος για τις τράτες αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, η λάθος απόφαση σύμφωνα με τον ίδιο τον Υπουργό, δεν έχει ανακληθεί και τόσο αυτός όσο και η κυρία Κεφαλογιάννη, παρά τις υποσχέσεις τους «σφυρίζουν αδιάφορα», για την επικείμενη καταστροφή κάθε θαλάσσιας ζωής στον κόλπο της Ρεθύμνης.
 
Οι αλιευτικοί σύλλογοι, εκτιμούν βάσιμα, ότι από 1ης Οκτωβρίου, θα επαναληφθούν τα φαινόμενα του περασμένου Μαρτίου, όταν πέντε μηχανότρατες, όργωναν κυριολεκτικά, χωρίς κανένα έλεγχο τον κόλπο της Ρεθύμνης, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την ακτή.
 
Μετά τα ανωτέρω δηλώνουμε ότι αποφασίσαμε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μπροστά στον κίνδυνο της ολοκληρωτικής περιβαλλοντικής καταστροφής που επικρέμεται πάνω από τον κόλπο της Ρεθύμνης. Οι κινητοποιήσεις αυτές περιλαμβάνουν:
 
  • Τον αποκλεισμό του Κόλπου και την παρεμπόδιση των τρατών με τα σκάφη μας ώστε να μην εισέλθουν, μέσα στο όριο του 1 ½ μιλίου από την ακτή. Στην πρωτοβουλία αυτή έχουμε τη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και καλούμε όλους τους Ρεθυμνιώτες, να έρθουν μαζί μας και να διαμαρτυρηθούμε για την εισβολή των Τρατών στον Κόλπο της Ρεθύμνης.
  • Τη διαμαρτυρία στην επιτροπή Αλιείας της Ε.Ε, η οποία με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή κ Σ. Αρναουτάκη, συνέρχεται στη Ρόδο από 1 μέχρι 3 Οκτωβρίου του 2008.
  • Την εκ νέου προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συνέχεια της «αυστηρής προειδοποίησης» που απέστειλε αυτό στις 5 Αυγούστου, προς τον Υπουργό Γεωργίας με την οποία αναφέρει ότι δεν είχε ειδοποιηθεί η Επιτροπή της Ε.Ε, για το ένα μίλι, και ότι άλλα είχε συμφωνήσει ο Υπουργός να πράξει στη συνάντηση για τη Μεσόγειο Θάλασσα τον Ιανουάριο του 2008.
 
Ζητούμε επίσης από το Ρεθυμνιακό Λαό, να συμβάλλει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του κάθε ενός, στη συλλογή ενός χρηματικού ποσού για την κατασκευή και πόντιση εμποδίων στα κύρια σημεία διέλευσης των Τρατών και στα όρια των λιβαδιών Ποσειδωνίας του κόλπου, ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν το οικολογικό έγκλημα που συντελείται με τις ευλογίες της Κυβέρνησης.
 
Ζητούμε τέλος, από τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, να ενεργοποιηθούν και αυτές και να επιδείξουν την απαιτούμενη οικολογική συνείδηση και το ενδιαφέρον τους για το Νομό και τις θάλασσες μας.
 
Ρέθυμνο 17 Σεπτεμβρίου 2008
 
 
 
 
Ο Σύλλογος Επαγγελματιών  Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών       Ο Σύλλογος φίλων
Αλιέων Ρεθύμνης                      Αλιέων Ρεθύμνης                  Υποβρυχίου ψαρέματος

Ημερομηνία: 19/9/2008

© copyright 2024 FishFinder.gr All Rights Reserved. © Dengine v3
based on Dengine.gr v3 CMS system