Σύνδεση
Άρθρα
Περιοχή μελών
Υπηρεσίες
Άμεσα μηνύματα

Συνδεμένοι χρήστες

0 μέλη είναι σε σύνδεση
Περισσότερα »
 

Αρθρογραφία
» FishFinder » Αρθρογραφία » Αρθρα μελών » Πατέντα για ψάρεμα -ΑΠΙΚΟ-

Πατέντα για ψάρεμα -ΑΠΙΚΟ-

Σχετικά video: Παρουσίαση -ΑΠΙΚΟ- ,


ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΕΜΑ ΑΠΙΚΟ

Σχήμα 1


Σχήμα 2

Το Apico σας προσφέρει ένα εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο ψαρέματος στο λιμάνι ή σε βραχώδεις ακτές. Σε αυτά τα νερά ψαρεύετε Τσιπούρες, Λαβράκια και κυρίως κέφαλους, καθώς όλα τα άλλα ψάρια που συναντιόνται στις Ελληνικές θάλασσες. Απαραίτητος εξοπλισμός είναι μακρύ καλάμι  που το μήκος του εξαρτάται από το βάθος των νερών (6-12 m) καθώς και το απαραίτητο σκαμπό για να μπορέσετε να σταθεροποιήσετε το καλάμι στο επιθυμητό ύψος.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.
Τοποθετείτε δυο στοπ στην πετονιά ώστε να ισαπέχουν μεταξύ τους 47 εκατοστά. (σχήμα 1) Εξωτερικά από τα δυο στοπ κατά μήκος της πετονιάς τοποθετείται δυο ψιλές παραμάνες και αγκιρώνεται το απίκο (σχήμα2). Ελέγχεται τη λειτουργία του τεντώνοντας τα δύο άκρα έως ότου η επιμήκυνση απορροφήσει όλα τα μπόσικα της πετονιάς που βρίσκεται ανάμεσα στα δυο στοπ (σχήμα 1).

ΒΥΘΟΜΕΤΡΗΣΗ.
Η θέση του δολώματος σε σχέση με το βυθό είναι πολύ σημαντική και καθορίζει άμεσα την αποτελεσματικότητα του ψαρέματος. Σας συνιστούμε το αγκίστρι σας ή το τρίγκιστρο σας με το δόλωμα να βρίσκεται 8-10 εκατοστά από το βυθό. Αφού τακτοποιηθείτε με τη θέση σας, αγκιστρώνεται ένα βαρίδι στο αγκίστρι σας και μετακινείται αργά-αργά το καλάμι σας πάνω κάτω, ώστε να αποκτήσει η πετονιά κατακόρυφη διεύθυνση και να αισθανθείτε από το βάρος του καλαμιού ότι το βαρίδι βρίσκεται στον πυθμένα. Μετακινείτε το καλάμι με μικρές κινήσεις πάνω κάτω και παρακολουθείστε το Apico το οποίο βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας να επιμηκύνεται και να μαζεύει. Κατεβάστε το καλάμι σας έως ότου το Apico να βρίσκεται σε κατάσταση συμπτύξεως. Στη συνέχεια ανεβάζουμε το καλάμι έως το Apico επιμηκυνθεί κατά 10 εκατοστά. Στερεώνουμε το καλάμι σε αυτή τη θέση και απαγκιστρώνουμε το βαρίδι και είστε έτοιμοι να δολώσετε. Το δόλωμα σας πρέπει να βρίσκεται 8-10 εκατοστά πάνω από τον βυθό. Σας ευχόμαστε καλή ψαριά.

Για να έχετε περισσότερη συγκέντρωση ψαριών, μαλαγρώνεται ακριβώς κάτω από το δόλωμα σας στο ξεκίνημα.
Συνιστούμαι το βαρίδι πάνω από το δόλωμα να απέχει 30 εκατοστά το δε βάρος να είναι 5 γραμμάρια για τον τύπο Απικο A.0-20 για τους άλλους τύπους μπορεί να είναι βαρύτερο. Αντίστοιχα 10-15γραμμάτια και 15-25 γραμμάρια.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΙΚΟ

Βάρος 1,5 γραμμάρια
Μήκος 26 εκατοστά.
Μήκος εμβόλου επιμήκυνσης 21 εκατοστά.
Το απικο παράγεται σε τρείς τύπους ανάλογα με τη δύναμη έλξης του εμβόλου.
Ι     Apiko Α. 0-20 Δύναμη τσιμπήματος 0 έως 20 γραμμάρια
ΙΙ    Apiko Α. 0-40 Δύναμη τσιμπήματος 0 έως 40 γραμμάρια
ΙΙΙ   Apiko Α. 0-60 Δύναμη τσιμπήματος 0 έως 60 γραμμάρια
και οι τρεις τύποι έχουν κλίμακα από 0 έως 21 εκατοστά.

Και οι τρεις τύποι απικο μπορούν να χρησιμοποιηθούν το ίδιο καλά  για όλα τα είδη ψαριών. Προτείνουμε εάν ψαρεύεται μικρά ψάρια έως 10 εκατοστών και το τσίμπημα είναι ασθενές να χρησιμοποιείται Απικο Α.0-20 , για να έχετε μεγαλύτερη κλίμακα στα μικρά τσιμπήματα και μεγαλύτερη ευαισθησία για δικιά σας άνεση και αποτελεσματικότητα..

Διατίθεται σε συσκευασία η οποία περιέχει και τους τρεις τύπους
Απικο Α. 0-20   Απικο Α. 0-40   Απικο Α. 0-60  στην τιμή 15 Ευρώ

Λιανικός 7 Ευρώ έκαστος τύπος Απικο. Με αντικαταβολή.

Για την παραγγελία σας εδώ


Σημείωση.
Τα κείμενα που δημοσιεύουν μέλη του site fishfinder.gr ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ πνευματική μας ιδιοκτησία αλλά και δεν είμαστε υπεύθυνοι σε περίπτωση που το άρθρο προέρχεται από αντιγραφή, γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Παρακαλώ να είστε προσεκτική όσο αφορά τα άρθρα που μας στέλνεται και φυσικά να σεβόμαστε την πνευματική ιδιοκτησία. Για οποιαδήποτε συναλλαγή μεταξύ των μελών του Fishfinder , δεν ευθυνόμαστε εμείς. Περισσότερα


Ημερομηνία: 30/5/2006

© copyright 2024 FishFinder.gr All Rights Reserved. © Dengine v3
based on Dengine.gr v3 CMS system