| Αστακομακαρονάδα H συνταγή είναι προσφορά από τον Σεφ Αντώνιο Πολίτη |
| Αχινομακαρονάδα Ανοίξτε τους αχινούς με ένα ψαλίδι και τινάξτε τους για να φύγει η άμμος που έχουν μέσα στο κέλυφος τους. Με ένα κουταλάκι βγάλτε προσεκτικά τα αυγά τους και φυλάξτε τα στο ψυγείο. |
| Γάβρος Λεμονάτος Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. |
| Γαρίδες πιλάφι Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες αν είναι κατεψυγμένες και κόβουμε τις μεγάλες στη μέση. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ψήνουμε καλά το μπέικον. Το αφαιρούμε |
| Γαρίδες σαγανάκι Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να τις σκεπάζει. |
| Καλαμάρια γεμιστά Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια καλά και τα στραγγίζουμε, αλλά τα αφήνουμε ολόκληρα. Ανακατεύουμε τη γαλέτα, το τυρί, το μαϊντανό |
| Κρέας με κυδώνια Το κρέας πρέπει να είναι είτε από μοσχάρι, είτε από χοιρινό για να αντέχει στο πολύωρο βράσιμο, μέχρι δηλαδή να ψηθούν τα κυδώνια, εκτός αν τα κυδώνια είναι πολύ αφράτα, οπότε το κρέας μπορεί να είναι και αρνί).
|
| Μπακαλιάρος πλακί Βάζουμε τον μπακαλιάρο από βραδύς να ξαλμυρίσει σε μία λεκάνη με νερό. Αλλάζουμε το νερό της λεκάνης δύο φορές για να ξαλμυρίσει καλά. |
| Μπαρμπούνι τηγανητό με σαλάτα από κολοκύθα Κόβουμε την κολοκύθα σε πολύ λεπτές φέτες και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε τη γραβιέρα με τον ίδιο τρόπο. Τηγανίζουμε την πιπεριά Φλωρίνης |
| Μυδοπίλαφο Πλένουμε τα μύδια καλά σε τρεχούμενο νερό. Στο κατσαρολάκι μας βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο |
| Σαλάτα Του Ψαρά Πλένετε το χταπόδι, αφαιρείται το δόντι του και χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα του. Πλένετε τα καλαμάρια και τραβάτε προσεχτικά |
| Σολομός στην σχάρα Αφού πλύνω καλά τον σολομό τον αλατίζω και τον βάζω στην σχάρα. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύω το λαδάκι την μουστάρδα και το λεμονάκι και με το |
| Σουπιές με σέσκουλα Κόβουμε την πλυμένη σουπιά σε ροδέλες των 5 εκ. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε |
| Σφυρίδα στα κάρβουνα Πλένετε και αλατίζετε το ψάρι.
|
| Ταραμοσαλάτα Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και μουσκέψτε το σε μπολ για 10 λεπτά.
Στραγγίστε το ψωμί και βάλτε το σε βαθύ μπολ μαζί με τον ταραμά και το κρεμμύδι.
|
| Χταπόδι Με Μακαρονάκι Κοφτό Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι.
2. Έπειτα το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα |
| Χταπόδι Ξυδάτο Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να μαγειρέψουμε το χταπόδι. Κοκκινιστό, ψητό στη σχάρα, ξιδάτο και λιαστό αφού |
| Χταπόδι ραγού Κοκκινίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι και μετά προσθέτουμε το χταπόδι, τις ντομάτες, το κρασί και το πιπέρι.Ψήνουμε το μείγμα σε χαμηλή |